Огромен, детайлен печат.

За да тестваме и оптимизираме нашите 3D принтери непрекъснато, принтерите dddrop работят 24 часа 7 дни в седмицата. Нашите клиенти оперират в различни индустрии. Следователно целта е да се правят колкото е възможно повече различни детайли. Наскоро нашият служител Томас отпечата този сферичен кран. Чрез завъртане на дръжката потокът от течност може да бъде спрян. Сферичният вентил беше отпечатан на части и след това бе сглобен. Трудно предизвикателство, защото сферичният клапан ще трябва да работи добре след монтажа.
Преди да отпечата, Томас обясни, че трябва да вземе предвид няколко аспекта. Отначало избра да използва ABS материал. ABS се използва най-вече за индустриални приложения, тъй като е здрав материал и може да устои на високи температури. Друго важно значение е позицията на отпечатаните части. Първоначално предпочете да изберете най-лесната позиция. Най-голямата повърхност на 3D модела е отпечатана върху печатащото легло. По този начин създава най-малък надвес, което води до използването на по-малко опорен материал като HIPS или PVA. Също така, позицията е от съществено значение за здравината и завършването на продукта. Това се получава при модел, изграден от изправени слоеве. Частта, която е отпечатана в хоризонтална позиция, е най-здрава. За да постигнете най-добрия резултат, трябва да поставите контура хоризонтално. Ето защо преди отпечатването е важно винаги да вземете под внимание кои компоненти на Вашия 3D модел ще бъдат подложенина най-силен натиск.


Двете картини по-горе показват сферичния вентил в две позиции. Стрелката показва, че 3D моделът има най-голяма якост и най-добро покритие при печат в хоризонтална посока. Каква е хоризонталната посока на отпечатване, зависи от това дали отпечатвате сферичния вентил в легнало положение (ляво изображение) или в изправено положение (дясна снимка). В този случай, обикновения печат е най-„лесният“, където е необходим и по-малък материал за поддръжка и имате най-плътното покритие на Вашия продукт. Въпреки това, ако здравината е най-важната, отпечатването при легнало положение е по-доброто решение.
След отпечатването дойде време да се съберат частите. Както вече споменахме, това беше предизвикателство. Сферичния кран трябваше да попадне точно в клапата, за да функционира правилно. Малко изкривяване може да бъде катастрофално. Поради това е важно да се печата със затворен корпус, и задължително с ABS материал. Вижте видеоклипа по-долу за резултата. Отпечатаните части са сглобени с помощта на дълги болтове и сферата